Zkuste náš zdravější cheesecake recept
Chcete si dopřát něco sladkého, ale zároveň zdravého? Vyzkoušejte náš recept na cheesecake, který obsahuje méně cukru a tuku. Kvalitní ingredience zaručují nejen skvělou chuť, ale i zdravé tělo. #cheesecake #zdravýjídlo #recept
Zdravější cheesecake recept
Pokud jste milovníky cheesecaků, ale bojíte se o svou postavu nebo
zdraví, máme pro vás skvělou zprávu! Existuje totiž recept na zdravější
verzi tohoto oblíbeného dezertu, který si můžete dopřát s klidem a bez
výčitek svědomí.
Ingredience
- 150 g ovesných vloček
- 50 g mletých mandlí
- 80 g kokosového oleje
- 2 vejce
- 500 g tvarohu
- 100 g medu
- šťáva z 1 citronu
- 1 vanilkový cukr
- ovoce podle chuti (např. jahody nebo maliny)
Postup
-
Rozmixujte ovesné vločky do hladka a smíchejte je s mletými mandlemi a
kokosovým olejem. - Vzniklou směs vyložte do dortové formy a uhladit až k okraji.
- Pečte v troubě při 180 °C po dobu 10 minut.
- V misce smíchejte tvaroh, med, vejce, citronovou šťávu a vanilkový cukr.
-
Směs nalejte na předpečený základ a pečte v troubě při 150 °C po dobu 45
minut. - Nechte cheesecake vychladnout a servírujte s ovocem.
Tento zdravější cheesecake recept je velmi snadný a rychlý na přípravu.
Neváhejte si ho vyzkoušet a dopřát si kousíček dezertu bez výčitek
svědomí!
Odkaz na zajímavý článek v angličtině: Health.com – Healthy cheesecake recipes
Zkuste náš zdravější cheesecake recept
Proč se rozhodnout pro tento recept?
Tento cheesecake recept je zdravější než jiné cheesecake recepty díky použití tvarohu s nižším obsahem tuku a jemnou náhradou bílé mouky. Navíc je snadný a rychlý k přípravě!
Co budete potřebovat?
- 200 g ovesných vloček na strouhání
- 100 g tvarohu s 0-1,5% tuku
- 250 g jemného tvarohu
- 3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 citron
- 2-3 lžíce medu
- 200 g lesního ovoce
Jak postupovat?
- Vysušte ovesné vločky lisem nebo v mixéru.
- Smíchejte vysušené ovesné vločky s tvarohem s nízkým obsahem tuku a vytvořte dno cheesecake formy (průměr 22 cm).
- Do mísy dejte jemný tvaroh a promíchejte s vejci, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a šťávou a medem.
- Pečlivě vmíchejte lesní ovoce a nalijte směs do formy.
- Předehřejte troubu na 170°C. Pečte cheesecake 50-60 minut.
- Ještě teplý cheesecake nechte vychladnout a posypte ořechy dle libosti.
Zkuste náš zdravější cheesecake recept
- Zvolte kvalitní ingredience
- Použijte ořechovou, ovesnou nebo mandlovou krustu
- Nahraďte část tvarohu kefírem nebo řeckým jogurtem
- Použijte med místo cukru
- Přidejte čerstvé ovoce jako zdroj sladkosti a vitamínů
- Nepřidávejte příliš mnoho tuků nebo sladkostí