Mango sorbet bez cukru – osvěžující dezert na horké letní dny
Pro milovníky zdravého jídla a osvěžujících dezertů je mango sorbet bez cukru tou správnou volbou v horkém letním období. Zdravý a osvěžující zároveň!
Mango sorbet bez cukru – osvěžující dezert na horké letní dny
Letní dny jsou tady a spolu s nimi přichází touha po osvěžení. Co si například říct na bezcukrový mango sorbet?
Co je mango sorbet?
Mango sorbet je dezert vyrobený z mraženého manga, vody a sladidla. Je to chutná a osvěžující alternativa k pudingům a dortům. Sorbet má velmi nízký obsah tuku a cukru a je tak vhodný pro lidi, kteří se snaží snížit příjem těchto látek.
Proč si vybrat bezcukrový mango sorbet?
Bezcukrové dezerty jsou stále populárnější a často je lze najít v nabídce cukráren. Pokud se snažíte o snížení příjmu cukru, bezcukrový mango sorbet je skvělou volbou. Místo cukru je použito sladidlo, které dodá sorbetu sladkou chuť. Bezcukrový sorbet je také šetrný k zubům a pomůže udržet vaši hladinu cukru v krvi stabilní.
Jak si připravit mango sorbet bez cukru?
Zde je jednoduchý recept na přípravu mango sorbetu bez cukru:
- Nakrájejte manga na menší kousky a uložte je do mrazáku po dobu 3-4 hodin.
- Vyjměte mražený manga a nechte ho trochu rozměknout na pokojové teplotě.
- Nakrájejte rozměklý manga na menší kousky a umístěte je do mixéru spolu s vodou a sladidlem podle chuti.
- Mixujte až do hladka.
- Přeneste směs do nádoby a uložte do mrazáku po dobu asi 2 hodin, dokud není sorbet pevný.
- Podávejte a užijte si osvěžující chuť manga.
Je to tak jednoduché! Zkuste to a nechte se ponořit do osvěžující chuti manga bez přebytečného cukru.
Závěr
Mango sorbet bez cukru je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí v horkých dnech ochladit a zároveň snížit příjem cukru. Je to chutná a jednoduchá alternativa k tradičním dezertům. Tak co na to říct? Dejte si trochu osvěžení a užijte si sladkou chuť manga bez výčitek!
Mango sorbet bez cukru – osvěžující dezert na horké letní dny
Co je mango sorbet?
Mango sorbet je zmrzlina založená na ovoci, která se běžně podává jako dezert. Je vyroben ze sladidla, vody a čistého ovocného pyré.
Je mango sorbet zdravý?
Mango sorbet bez cukru může být zdravou náhradou za tradiční zmrzlinu, která obsahuje velké množství cukru a kalorií. Mango sorbet obsahuje mnoho vitamínu C a antioxidantů, a proto může snížit riziko nástupu některých zdravotních problémů.
Jak se připravuje mango sorbet bez cukru?
Recept na osvěžující dezert „Mango sorbet bez cukru“ je jednoduchý a rychlý. Budete potřebovat: 2 velké manga, 1/2 šálku stevie (steviini extrakt), 1 šálku vody. Následně přidáte vodu do mixéru a přidejte manga s extraktem Stevie a mixujte, dokud vše není dokonale se smícháno. Směs nalijte do mrazáku a každou hodinu promíchejte, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
Z jakých dalších čerstvých a osvěžujících desertů mohu vybírat?
V naší nabídce najdete také ovocné a zeleninové smoothie, ledovou kávu, ovocné sorbety nebo jogurtové dorty. Všechny naše dezerty jsou přípraveny z čerstvých a kvalitních surovin, aby vaše chuťové pohárky nadchli.
Mango sorbet bez cukru – osvěžující dezert na horké letní dny
- Vyrobena z chutného manga
- Bez přidaného cukru – pro zdravou variantu dezertu
- Osvěžující na horké letní dny
- Dobrá volba pro lidi s omezením cukru v potravě