Lehký salát pro letní odpoledne plný grilovaných paprik

0

Udělat si jídlo, které je časově nenáročné a bude nám chutnat. Stejně tak i lehce stravitelné, protože během srpnových veder nemáme na mysli nic jiného, než odpočinek ve stínu pod pergolou nebo kdekoliv jinde, kam vysloveně nepraží sluneční paprsky. Příjemné osvěžení v podobě salátu pak jistě není od věci, zvláště pokud máme už trochu hlad a nechce se nám do přípravy něčeho zbytečně složitého. Pomocníkem číslo jedna může být při takové činnosti olivový olej, dáte mu šanci, kterou rozhodně nezklame?

Papriky jsou velmi zdravé – v jakékoliv podobě!

Zkusíte ho jen jednou a pak si budete chtít dopřávat každý letní den. Salát z grilovaných paprik můžete dát do kombinace s pěkným kouskem masa, ale variant je určitě více. Pokud máte rádi barevná španělská jídla, právě tady se budete dokonale vyžívat. Voňavé papriky jsou základem, ale nesmí chybět ani pár snítek petrželky a stroužky česneku, které dodají klasické aroma (pokud ho nemáte rádi, nevadí, přidejte samozřejmě jen to, co vám chutná 😊). Osolte, jemně opepřete, ale nezapomeňte ani na olivové produkty, zvláště pak ty, co mají domov také v zemi, kde slunce svítí celý den – tedy ve Španělsku!

Je to právě olivový olej Casas de Hualdo Ecológico, se kterým si provoníte kuchyni rajčatovým a mandlovým aroma a jenž se hodí do rýžových jídel nebo také vynikne s nasladko připraveným masem. A v neposlední řadě i s paprikami, byla by věčná škoda nedat mu šanci ve více různých variantách pokrmů. Pokaždé přeci může něčím překvapit, že?

Olivový olej má spoustu zajímavých předností

Využijte ho v kuchyni co nejčastěji, protože pověst, která jej přímo předchází, je prověřená už tisíciletími užívání. V Orientu nebo ve středomořském světě je doslova jako doma, Levanta jej využívá po generace a nezřídka se olivový olej stal i základním předmětem pro náboženské obřady, což snad mluví v antickém světle věcí naprosto za vše. Vybírejte ale pečlivě, protože nad extra panenskou variantu není – což už ostatně napovídá i název. Zdravotních benefitů má olej z oliv více než dost, takže pokud jej spárujete se sezonní zeleninou v podobě domácích paprik a rajčat ze skleníku, snad ani nemůžete udělat chybu. Příprava výborných pokrmů je spíše otázkou minut, což v parném letním dnu víc, než oceníte…